ACHTER DE SCHERMEN VAN 24CAMP

We stellen ons graag even voor…

Een bijzondere mix tussen recreatie en techniek. Met een achtergrond van 18 jaar als Engineer en System Architect in productdesign hebben we, als eigenaar van Camperplaats Appelscha, zelf een in- en uitchecksysteem ontwikkeld.

In eerste instantie is deze ontwikkeling ontstaan vanuit onze eigen behoefte. Net als veel recreatieondernemers met een camperplaats / (mini)camping liepen wij rond met dezelfde soort vraagstukken;

 • Doorbereken van stroomverbruik en kosten (en risico’s)
 • Terugkerende workload door in- en uitchecken van gasten
 • Beter overzicht in bezetting en administratie
 • Ook afrekenmogelijkheid via pintransacties aanbieden

Keken we rond in de markt, dan vonden we geen bestaand systeem wat aan onze wensen voldeed. Te duur, te ingewikkeld, te slechte interface. Kortom, we moesten zelf de oplossing voor deze vraagstukken in één systeem zien te ‘vlechten’.

Sinds 2020 zijn we bezig geweest met de ontwikkeling ervan. Elke keer stapjes gemaakt: steeds kijken naar de gasten en onze eigen wensen. Ondertussen een nieuwe houder ontworpen en nieuwe softwarefuncties. We hebben het systeem uitgebreid kunnen testen en het draait al geruime tijd bij een groot aantal camperplaatsen/campings.

Nog steeds blijven we werken aan de kwaliteit en nieuwe ideeën. Met ons systeem kunnen we recreatieondernemers helpen die met dezelfde vragen ‘worstelen’. Te zonde om dit product alleen voor jezelf te houden. Wij zijn trots op ons product en bieden het graag aan als oplossing voor andere recreatieondernemers.

Erik Huizinga

 

 • Persoonlijk in contact
 • Betrouwbaar product + service
 • 18 jaar ervaring in productontwikkeling
 • Oplossingsgericht
 • Advies en ondersteuning
 • Zelf affiniteit met recreatiebranche
 • Gericht op kwaliteit, eenvoud en gebruiksgemak
 • Systeem uitvoerig getest en bewezen in de praktijk
 • Gebruik van A-kwaliteit materiaal
 • Demo-locatie in Appelscha (op aanvraag)

Wij staan achter de kwaliteit van ons 24CAMP systeem. We geven graag uitleg en demonstratie op onze eigen locatie in Appelscha

– 24CAMP –

HET VERHAAL ACHTER 24CAMP ONTWIKKELING

Ook wij liepen rond met dezelfde 'problemen'

Sinds 2016 bestaat Camperplaats Appelscha. Uitgegroeid naar 25 staanplaatsen met een goede naam en een prachtige bezetting. Na verloop van tijd bleken veel werkzaamheden behoorlijk arbeidstintensief (zoals veel camperplaatsen/campings beginnen). De inzet van werkuren bleek toch behoorlijk groot te zijn, terwijl het (eigenlijk) als een nevenactiviteit was ingezet.

Vaak herhalende werkzaamheden die op gezette tijden moesten plaatsvinden:
Het afhandelen van aankomende en vertrekkende gasten, maar ook overzicht houden in de gastenlijst, betalingen en administratie. Dit kwam allemaal nog naast het doorlopende onderhoud van sanitair en terrein.

Ook ging de vraag naar betalingen via pintransactie steeds meer stijgen, zeker sinds de start van de Corona pandemie. Overzicht houden in betalingen en de totale administratie werd steeds lastiger. De mix aan contanten en betaalverzoeken zorgden voor een enorme chaos in de administratie.
Daar komt bij dat de energiekosten ook steeds verder begonnen te stijgen. Het bleek dat gasten dankbaar gebruik maakten van het vaste tarief voor stroom wat wij hanteerden. In de winter gingen we niet open, mede doordat de energiekosten slecht te overzien waren.

In- en uitchecken

“Het afhandelen van aankomende en vetrekkende gasten kostte veel tijd”

Overzicht in gastenlijst

“Overzicht houden van de aanwezige gasten was veel werk. Wie is vertrokken en wie had betaald”

Stroomverbruik van gasten

“Het stroomverbruik van gasten (en kosten) was vaak erg hoog. Airco’s en kachels gingen aan”

Afhandeling betalingen

“Bij het afrekenen wilden steeds meer mensen met pin betalen. Versturen van betaalverzoeken zorgde voor chaos in administratie. Geen optie meer.”

Aanwezig moeten zijn

“We moesten veel op bepaalde tijden aanwezig zijn, ook als het even niet paste”

Administratie overzicht

“Elke maand of kwartaal was het veel werk om een overzicht te maken. Nu gaat het met een druk op de knop”

In het 24CAMP systeem hebben we geprobeerd al deze aspecten proberen te ondervangen. Onze focus lag op eenvoud en gebruiksgemak. In eerste plaats voor onze gasten, maar natuurlijk ook voor onszelf. We kennen onze ’type’ gasten en hebben dan ook veel moeite genomen om de bediening van het scherm aan te laten sluiten op de gebruiker. We krijgen gelukkig veel positieve reacties.

Door het 24CAMP systeem hebben we minder zorgen en meer overzicht gekregen. We blijven nu ook in de winter open. Gasten ervaren het 24CAMP systeem als ‘erg prettig in gebruik’. Uiteindelijk zorgt deze oplossing ervoor dat we ook meer tijd hebben voor contact met de gasten: op het moment dat het ons uitkomt.

Veel recreatieondernemers van camperplaatsen en (mini-)campings lopen tegen dezelfde problemen aan

– 24CAMP –

ENKELE VAN ONZE KLANTEN

Wij vragen u om onze referenties niet rechtstreeks te benaderen voor verkoop-gerelateerde zaken. Dit om hun te ontlasten. Voor een demonstratie en uitleg nodigen wij u graag uit op onze demo-locatie in Appelscha.

ERVARINGEN

“Ik kan eigenlijk wel zeggen dat het in- en uitcheck systeem één van de beste investeringen is geweest die we afgelopen tijd hebben gedaan.”

Camperplaats Skop’nboer

“We hebben meer overzicht en bespaart ons erg veel tijd. We hebben vaak contact met onze gasten maar hoeven niet steeds bij het inchecken en uitchecken aanwezig te zijn.”

Camperplaats Stoutenburght
(NKC camperplaats van het jaar 2023)

“Met meer dan 120 stroompunten hebben we nu een oplossing waarmee we het stroomverbruik onder controle hebben. Onze gasten zijn ook erg positief. Ze betalen alleen voor wat ze aan stroom gebruiken.”

Camperplaats De Zwaan

“Wij waren direct vanaf het begin overtuigd dat wij een systeem wilden waar alles in moest zitten: in- en uitchecken, stroomverbruik, pinbetaling en natuurlijk administratie. Zo blij dat we dit systeem gekocht hebben, zo overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. We zijn eind augustus 2023 open gegaan en ook alle gasten vinden het een fantastisch eerlijk systeem. En de service van 24CAMP is geweldig!”

Camperplaats Boxtel